15 Kasım 2010 Pazartesi

MODÜL 7 ÖĞRENDİKLERİM

                                     MODÜL 7 ÖĞRENDİKLERİM
Projeye başlamadan önce (bil - merak et - öğren) şemalarını kullanarak projenin başlangıcında hem öğrencilerin proje konusu hakkında bildiklerini öğreniriz hem de bu konudaki öğrenme gereksinimlerini tespit ederiz.Projenin başlangıcında öğrencilerimize proje çalışmasının her aşamasında öğrenci devamının çok önemli olduğunu belirtiriz. Böylece birbirinden kopuk olmayan, grup anlayışı gelişmiş, birbirleriyle iş birliği içinde çalışan daha etkili bir ekip çalışması yapılabilmesini de sağlamış oluruz. Grup içi ve gruplar arası iş birliğini akran değerlendirme formları ile denetleyebiliriz. Not verme kısmında da öğrencilerimizin ekip çalışmasına, 21. yüzyıl becerilerine ve çalışmada kendi başlarına karar vermelerini takip ederiz. Beyin fırtınası yaparak neyi nasıl bulacakları konusunda düşünmeleri gerektiğini belirtiriz. Çalışmalarına bakarak notlandırma yapacağımızı önceden bildiririz. Öğrenci de buna göre kendi çalışmalarına dikkat eder. Proje değerlendirme listesi kullanılarak proje değerlendirmesini yapabiliriz.

           Modül 7 Başarılı bir projenin planlanması
Proje ile ilgili iletişim kurmak Projeye başlarken/giriş: Projeye başlarken etkili sorularla, öğrenciler arasında beyin fırtınası yaparak başlarım.

Beklentiler, anahtar görevler ve sorumluluklar: Öğrencilerime proje boyunca öğrenme seviyelerine göre anahtar görevler veririm ve sorumluluklarını takip ederim.
Başarıyı kutlama ve projeyi bitirme: Öğrencini her doğrusu güzel sözlerle mükafatlandırılır; yanlışları da iğnelemeden düzeltilmeye çalışılır. Ayrıca farklı tebrikler de sunulabilir.
Zamanlama ve geçişler:
Okul zaman çizelgesi: Öğrencilere projenin bütününü içeren bir çalışma programı hazırlarım. Bu programa uylup uyulmadığının takipçisi olurum.
Öğrenci devamı: Proje bir program dahilinde olacağı için çalışma programına uyumun önemini daha önceden kavratıp devamsızlık gibi bir seçeneklerinin olmadığını bilmelerini kavratmaya çalışırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder