22 Kasım 2010 Pazartesi

Modül 7'de Öğrendiklerim

1. Öğrenci merkezli bir sınıfa nasıl rehberlik yapabilirim?

öğrenci merkezli bir sınıfta açık uçlu sorular sorarak öğrenciler tarafından cevaplandırılmasını bekleniz. konu ile ilgili olarak diğer öğrencilerle paylaşmak üzere araştırma görevleri veririz. Ders esnasında öğrencilerin aktif olabilmesi için kendilerinin sordukları sorulara yine kendilerinin cevaplamalarını isteriz. öğrencilerden proje ile ilgili sunu yapmalarını, broşür hazırlamalarını, bülten hazırlamalarını görev olarak veriririz. rehber öğretmen olarak onları çeşitli sorularımızla beyin fırtınası yapmaları konusunda tetikleriz. böllelikle öğrenme amaçlarına ulaşmalarına yardımcı oluruz. öğrencilerin herbirisine kendi öğrenme seviyelerini de dikkate alarak soru sormasını gerektirecek uygulamalar, etkinlikle alakalı taslak bilgilerin bulunduğu bir rehberlik materyali hazırlarız. Öğrencilerin takıldıkları veya yardıma ihtiyaç duydukları zamanlarda onları sorularla doğruya yönlendirerek rehberlik yaparım.

2. Öğretim süreçlerini desteklemede teknolojiyi nasıl kullanabilirim?

Teknoloji yapılacak işlerin daha hızlı, daha düzenli olmasını sağlar. Gruplararası işbirliği kurmada en etkin araçtır. bu araçlar aynı zamanda öğrencilerin 21. yüzyıl becerisi olan kendi kendine öğrenmeyi de gerçekleştirmede etkin rol oynar. bu bağlamda öğrencilerin hızlı bilgi toplamalarında, bu bilgileri paylaşmada, birbirleri ile haberleşmede teknolojiden yararlanırız.
teknoloji kişilerin yüzyüze olmadanda birarada bulunmalarına olanak tanır; zamanda ve işten kazanç sağlar. teknoloji bu yönleriyle vazgeçilmez bir araç olarak yerini alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder