29 Aralık 2010 Çarşamba

Modül 7 Değerlendirme

Modül 7'yi de geride bıraktık. Teknolojik araçları kullanarak ünite planı ve proje hazırlamak aslında çok zevkli bir çalışma. Biraz zaman ayırmak, emek harcamak,öğrenmeye çalışmak,yardımlaşma,iletişim kurma gerekiyor.Özveri gerektiriyor.Uygulamadan çekinmeden sık sık uygulama yapmak gerekiyor.Bilmediğini sormak,araştırmak gerekiyor. Bir süre sonra geriye dönüp baktığınızda azımsanmayacak bilgi ve becerilerle donatıldığınızı görüyorsunuz. Bu size,arkadaşlarınıza,bana mutluluk veriyor.Bu kurs ile ilgili sizlerden olumlu fikirler almak hepimizi mutlu ediyor.Olumlu fikirlerinizi okuyorum.
Bu kurs şüphesiz sizlere çok şeyler kazandırdı.
Bilgisayar kullanma bilgi ve becerileriniz arttı.
İnternet araçlarını kullanma bilgi ve becerileriniz arttı.
Ünite konularını işlerken soru sormanın ne kadar önemli olduğunu gördünüz.
Değerlendirmenin önemini ve değerlendirme araçlarının çeşitliliğini gördünüz.
Teknolojik araçları kullanarak iletişim, yardımlaşma,grup çalışması,tartışma,yansıtma,proje hazırlama gibi çalışmaların nasıl yapılacağını gördünüz.
Farklı öğrencilere, farklı yaklaşımın önemini, yöntemlerini gördünüz.
İyi çalışmalar…Başarılar…

1 yorum:

  1. Modül 7 soru ve cevapları

    •Öğrenci merkezli bir sınıfa nasıl rehberlik yapabilirim?
    Cevap:
    Öğrencilere, derste konu ile ilgili sorular sordurarak yine öğrenciler tarafından cevaplandırılmasını isterim. Açık uçlu sorular sorarak öğrenciler tarafından cevaplandırılmasını isterim. Konu ile ilgili sunu yapmalarını, broşür hazırlamalarını, bülten hazırlamalarını sağlarım. Beyin fırtınası yaptırırım ve onları çeşitli sorularımla amaçlarına ulaşmaları konusunda yardımcı olurum. Yaptıkları çalışmaları uygun zamanda ve ortamda sergilemelerini sağlayarak onları çalışmaya teşvik ederim.

    •Öğretim süreçlerini desteklemede teknolojiyi nasıl kullanabilirim?
    Cevap:
    Teknoloji işlerimizi daha planlı,işbirlikli çalışmayı, tartışmaları destekler.Bilgi edinmede, bilgileri öğrencilerle paylaşmada, etkinlikleri hazırlayıp ve sunmada, öğrencilere verilen görevlerde araştırma ödevlerinde, deney yaparken kullanırım.Teknolojiyi arkadaşlarla, ailelerle ve toplumun daha geniş kesimleriyle öğrencilerin öğrenmesini desteklemede kullanırım.Teknoloji kaynaklarını sürekli mesleki gelişim ve ömür boyu öğrenim için kullanabilirim...

    YanıtlaSil