30 Aralık 2010 Perşembe

Öğrenci Projelerinin Gösterimi

a.Bu gösterim fikirlerinden hangilerini sınıfınızda kolayca uygulayabilirsiniz?
Eşleş ve Paylaş: Öğrencilerin paylaşımda bulunması için bazı eşleştirme yöntemleri kullanırım. Eşleş ve Paylaş etkinliğinden sonra bütün bir sınıf olarak görüşleri paylaşın etkinliğindeki süper dedektif fikrini uygulayabilirim. Kısacası Küçük Grup, Eşleş Paylaş ve Sanal Gösterim metotlarını kullanırım.
b.Öğrencilerinizi etkili bir gösterime hazırlamak için ne yapmanız gerekmektedir?
Eşleş ve Paylaş etkinliğinden sonra bütün bir sınıf olarak görüşleri paylaşın etkinliğindeki süper dedektif fikrini uygulamanın etkili bir gösterim olacağını düşünüyorum.Öğrencileri etkili bir gösterime hazırlamak için öğrencileri gruplara ayırırız. Gruplar proje konularını paylaşır, zaman zaman yaptıkları çalışmaları eşleş paylaş bölümünde paylaşırlar. Arkadaşlarının çalışmalarını değerlendirip defter bölümüne not alırlar.
c.Öğrencilerinizin arkadaşlarına yapıcı geribildirim vermelerini nasıl sağlayabilirsiniz?
Yapıcı geribildirim vermeleri için öncelikle hoşgörülü olmaları gerekir.Bunun için hoşgörü ortamını oluşturmak gerekir. Öğrencilerden birbirlerinin çalışmalrını dikkatlice objektif bir şekilde incelemelerini isteriz. Aralarında görüş bildirimi yaparak geri dönüt vermiş olurlar.
d.Öğrencilerinizin çalışmalarını geliştirmelerinde arkadaşlarından aldıkları geribildirimleri ve kendini değerlendirme sistemlerini kullanmalarını sağlayacak ne tür stratejiler kullanabilirsiniz?
Bu amaçlı bir form hazırlayarak öğrencilerin isim belirtmeden değerlendirme yapmalarını isteyip, bu değerlendirme formları tartışma ortamında incelenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder